Collumn November 2022 : Muzikali-"tiet" !!

 


  • Collumn November; Muzikali-"tiet" !!
  • Bi-j sommige mensen is de muzikalitiet zodanig dat bi-j hen kan wørden gesprøkk'n van muzikaal talent. Onderzoek hef angetoond dat anleg (genen) bi-j muzikalitiet en talent een grote rol spølt. Maar oefening ûm het te ontwikkelen is nødig. Hoe jonger een kind met muziek begint hoe sterker de muzikale neuronen-banen in de hersenpan.
    Wat liekt het me heerlijk ûm muzikaal te weazen. Oe oavonden vullen met goede gitaar-muziek en met een fijn stemgeluud. En veural zingend te kunnen opstoan en noar bedde te goan. Als ie zingend deur het leaven goat, dan heb ie toch verder ook gin zørgen. Maar de blokfluutlessen van een uur per week op de leagere school hebt bli-jkbaar niet gehølpen. Mi-jn blokfluutdiploma gif gin garanties. Wat rest is nu een valse gitaar in de hoek van de sloapkamer woar de stof met een dikke loag opligt.( maar ik goa beginnen binnenkort😒...)
    Ik wet zeker dat ik een hele goede artiest had kunnen weazen. De potentie is anwezig..Maar slechts een paar optreden's met de playbackshow is mi-j gegeven, anders zôl de wereld an mi-jn zweetvoeten liggen en ik zôl nog meer talent hebben dan de winnaar van de Voice of Holland. Golden platen zôllen voltallig an de muur hangenI.. 'k zôl leaven als Johnny Cash, Bennie Jolink of Johannes de Boom en met mien private-limousine hen en weer ri-jen van 't 1 noar 't ander optreden (gewoon ûmdat het kan).
    Maar helaas ben ik ook gewoon een niet-muzikale sterveling, die de kut-nummers van o.a een Justin Bieber of Marco Borsato op de radio op het werk mot anheuren. En vroag ik me af hoeveel ze per gedreaijd nummer in hun handje wel niet ontvangt. Ik troost me met de gedachte dat ik een wereldnummer als ‘deurdonderen’, 'halvarine' of 'folsom prisson' of nog better ooit nog kan schrieven…de tiet zal 't leren...
    GoedGoan & Amen
  •  

  •  

  •