Collumn Februari 2022 : "Ik wet nog goed"

 


  • Collumn Februari; Ik wet nog goed !!.

    Vrogger was d'r een bult better, in de tiet van the A-team, the Dukes of Flodder. Ie zeiden netties Goeiendag ! en respect mos ie gewoon verdienen. Vrogger toen het sneeuwde was het gewoon winter, maar tegenwoordig hebt wûlle geliek een horrorwinter. Stormen kriegt de gekste namen... (Corrie) Half Nederland is ontregeld, treinen ri-jd niet meer en vliegtuug'n vliegt niet meer en code rood kump van kracht. Ook konden vrogger onze hulpverleners gewoon hun werk doen zonder dat ze in mekare werden getrapt .
    Ik wet nog goed dat mi-jn opa verhalen kon vertellen woaruut bleek dat alles vrogger vûlle better was.


    Maar het leaven lik mi-j ook een stuk goedkoper te zijn vrogger.. En goh, wat was ik vrogger al bli-j als ik mi-jn wekkelijkse zakgeld kreeg. Vol trots kocht ik er dan wat van. En ook ik bûn doar heel koppig oaver gewes hoor, want joa; waarom kon mi-jn breur wel alles kopen wat hi-j wol hebben en ikke nie? Omdat hij al erveur werkte en ikke nie! Dan kon ik natuurlijk altiet proberen um heel zielig de vroag bi-j mijn olders neer te leggen terwijl ik natuurlijk het antwoord allange wist….NEE ! En dan ging ik heel hellig noar mi-jn stinkende sloap kamer um vervolgens een LP van Normaal op te zetten zo hard dat de ramen eruut knapp'n( bijna). Ik kri-jg tegenwoordig steeds meer het idee dat veel kinder hun handen maar hoeft op te holden bi-j hun va of moe en ze kriegt het. 


    Vrogger gingen wûlle spøllen buut'n. Trapp'n met een bal of met de bukse schieten..Maar tegenwoordig wilt de kinderen gamen op hun spelcomputer of achter de pc / tablet of mobieltje um hun social media bi-j te holden. Dit is hoe ik de wereld woarnem, begri-jp me niet verkeerd hoor. Ik wet het: tieden verandert en iedereen geet en mot met. Dat doe ik  zelf ook en dat geet me prima af !
    Natuurlijk was het vrogger zo dat de mensen meer met elkander proaten en niet de hele avonden met de tablets/ telefoons in de weer bûnt. We kwamen nog weleens bi-j elkaar oaver de vloer um gezellig bi-j te proaten en te zoep'n. Ie mot nu goed uutkieken wat ie doet en zegt, want ze nemt alles op, schûûne proat of geile  opmerkingen bûnt uut den booze..anders lapt ze oe d'rbi-j.. Een keer gek doen en ze filmt oe geliek..en héél de wereld wet er geliek van wat ie uutgevrett'n hebt...Ik bûn benieuwd wat de toekomst ons zal goan brengen....kiekt goed uut wat ie doet en zegt...(in ieder geval gin dingen die ik nooit zôl doen...😏)

    GoedGoan & Amen

  •