Collumn Mei 2020 : "Laat me !!.."

 


  • Collumn Mei: "Laat me..!!”

    Soms bûnt d’r in oe leaven momenten, dat i-j denkt; Loat iedereen is ff normaal doen. Loat mi-j ’s ff met rust en bemoei ow met oe eigen leaven. Dat i-j denkt, dat iederéén zich met oe wil bemoeien en dat iederéén oe zegt; wat i-j mot doen en vooral wat i-j niet mot doen. Dat mensen um oe hen, oe het gevûûl geeft, dat ze niet ’t beste met oe veur hept. Op die momenten denk ik; FUCK YOU !!
    Ieder mens mot zich kunnen uiten. Maar dan ff niet tegen mij…..

    Ik , Boer kloete, werd afgelopen zûndag um kwart oaver 8 wakker. Wilde opstoan, maar besloot um nog te blieven liggen. ’t Was buuten ’t bedde kold en in’t bedde nog lekker warm. En ik ging weer sloapen. Om 10 uur werd ik weer wakker. Ik wilde opstoan, maar koos toch um te blieven liggen. Pas um 12 uur nam ik afscheid van mien rustgevende en inmiddels olderbastende stinkende bedde.
    Uutsloapen. Ik had ’t nog nooit gedoan. In ieder geval niet zo lange. Effen niet op willen stoan, effen gin zin in um de dag te beginnen. Effen gin zin um noar ’t werk te goan. Effen niet ’t gezeik van de baas an te heuren of van ow eigen wief of ’t geblaat van kinder in de spöltuin. Als i-j dat doet, vûûl i-j ow dan schuldig of juust niet? Of vûûl i-e oe juust prettig. ’t Mag eigenlijk niet, maar ’t was wel ff fijn. An alle oorlogen in de wereld kun i-j toch nix doen, dus trek de dekens maar weer tot an ow kinne.
    I-e könt ’t in oe ééntje doen, maar ook samen. Lekker de hele dag in bedde blieven stinken. Sloapen, tv gapen, geheime zender luustr’n of lekker anrommel’n.Alles kan nu ff nie... Niet noar de kroeg goan, niet noar de mooien Parochiekerke goan, niet noar de sport of ow muziekvereniging goan, niet noar ow klotenbaas goan, niet uutsloven op de sportschool.. Maar uutsloapen, lekker ’n gat in de dag sloan Dat kan wel!!. Wil i-j vrolijk deur ’t leaven goan. Dan mot i-j af en toe uutsloapen en ow van gin éne iemand ook maar iets antrekk’n.

    GoedGoan, blief gezond & Amen