Collumn Juni 2020 : "Wat wil ie later worden"

 


  • Wat wil ie later worden?”


    Een vroag die veel groote mensen an kleine kinder stelt. Het is ‘n vroag die telkens terugkomt. Hij komt vaak gepaard met een “ie kunt later worden wat ie wil!”…( echt nie …)

    Ook ik heb disse vroag vaak geheurd, van leraren, Pastoor van Soest, Meester Kok, familieleden die gin idee hebt woar ‘t gesprek anders oaver mot goan. Mi-jn antwoord op die vroag was volgens mi-j altiet anders geweest. Wat ik wôl was gedichten veurdragen oaver mij en mi-jn piemel en dat wi-j altijd samen bûnt… dit klinkt natuurlijk behoorlijk onbenullig en is uuteraard één van de veule dingen die ik wol…
    Ook wilde ik leeuwentemmer, kroegbaas, zanger van een foute Rock’n roll  band en Rambo worden…Joa, ik bûn 7 joar en wet precies wat ik wil en niemand holt mie tegen….
    Wat ik me wel afvroag is woarom de vroag zo geformuleerd wordt? “Wat wil ie wórden?” wûlle  bûnt al iemand? En dan het vervolg op de vroag bi-j velen: “Ie kan worden wat ie wilt “Leuk.. wat ie wilt !!.. moar doar goa ie toch nooit werk in kri-jgen?”en ’t levert gin kloot’n op.. Wat is er gebeurd met de “Doe… woar ie gelukkig van wûrdt” mentaliteit?
    .”t is belangri-jk dat ie iets goat doen wat ie leuk vindt, want ’n kut – baan tut oe 68 ste is ’n hééle lange tiet…
    Dus an alle groote mensen de vroag, wat wilde u later doen als beroep? En bûn ie dat goan doen? Of kwam er iets op oe pad dat dit verstoord hef..’n relatie..kinder ..ziekte..amputatie of gewoon gin kloot’n zin um ook maar een handjen uut te stekk’n….

    Ik zeg oe GoedGoan & Amen