Collumn September 2019 : Alcohol-Express..

 


  • ALCOHOL- express
    ’t Is alweer September, oftwel ZOEPtember,  haha, want zoepen mot ie, anders goa ie hatstikke dood.. !!


    In oe wilde tienerjoaren ging ie uut totdat ie niet meer konden, de zon zien opkomm’n en de eerste boer begon alweer te melken, ookals jonge twintiger hield ie van tentfeesten en boerendisco’s. Het was dan ook vast ritueel van oe weekend. Alle tentfeesten in de regio langs met oe fietsie..en als ’t ietsie verder was ging ie met taxi-Jantje veur een tientje !!
    Older worden en uutgoan… gin golden combi..? Als ie vrogger een feestje oaversloeg mos ie wel echt ziek wezen en mos die köttel wel heel erg dwars zitten.. ’t weekend erop zorgde ie er wel veur dat ie de schade inhaalden..
    Ligt ’t an oezelf of an de feestjes, ie wet ’t misschien niet, maar ’t is niet meer zoals vrogger.  Vrogger was iedere oavend stappen een wilde oavend met zoepen en vrouwleu versieren.. Vandaag de dag bûnt disse zeldzaam of boavenal niet meer denkbaar…( gezin, kinderen, sport…)
    De muziek is ook veranderd. Gin dampende boerenrock en beukend  veuran de dranghekk’n metblérend met de beste rockshit, maar d.j’s die synthesizer en ping-pong muziek de ether inslingerd..en woar oe luchtgitaar-moves echt in’ t niet valt
    Ie mot toegeven dat ’t niet meer zo vlot geet en ’t herstel van een heftige zoepoavend duurt des te langer…’t vûûlt de dag ernoa dat ie op sterven ligt..oe hoofd bonkt zo hard of er een voorhamer tegenan beukt. Al oe bott’n doet oe zeer en hebt dörst..ie könt de vi-jver wel leugzoep’n..
    Allemaal tekenen van ’t older worden.. accepteer ’t maar en weest maar blij da’j af en toe  goed sloerig in de rakker bûnt… ’n teken dat ie d’r nog bint..
    GoedGoan & AMEN


    Credo quia absurdum…