Collumn Januari 2019 : Gelukkig” 2019, zo doe ie dat!.

 

  • “Gelukkig” 2019, zo doe ie dat!


    Er wordt weer vûlle gewenst, völle gekust, geknuffeld en er word weer vûlle handen geschud. ‘N mooi gebruuk: “gelukkig” nieuwjoar, dat alles maar met mag zitten het ankommende joar. En vervolgens goat wûlle  oaver tot de orde van de dag. Want 1 januari schelt niet zovölle van 31 december, wûlle bûnt  ‘n betje uut ons gewone doen, dat wel, van de völle nieuwjoarborrels en vette olieboll’n…Maar de dagen komt en goat , net zoals veurig joar en de joaren daarveur.


    Wat is er van oe in 2018 geworden? Was ie gelukkiger dan in 2017? Ie bûnt ‘t nieuwe joar inderti-jd even hoopvol begonnen als ie dat nu hebt gedoan. Ook toen heb ie gul oe goede wensen rondgestrooid zoals, stopp’n met roken, minder zoepen, meer bewegen en wat is d’r in hemelsnaam van terchte gekomm’n….gin éne klooten waarschijnlijk..
    ‘Gelukkig nieuwjoar’ liekt ‘n betje op ‘hoe geet ‘t?  Wûlle  zegt ‘t met de beste bedoelingen maar erg diep zit het niet. En mocht dat wel zo wezen, dan nog stoa ie met leuge handen. Ie kunt namelijk wensen wat ie wilt, oe bi-jdrage zal uuterst gering weazen, de ander mot het allemaal zelf doen. En dat geldt dus ook veur oe. Gelukkige nieuwjoaren komt niet van buutenaf maar van binnenuut.


    Als ie oezelf serieus nemt dan trek ie de consequenties uut oe eigen wensen. Dan goa ie niet zitten wachten tot er ‘n gelukkig nieuwjoar uut de hemel komt vallen. Want dat gebeurt niet. Nee, ie goat iets doen. Doen! In elk geval …oe best d’r veur doen..Een fijner leaven, gelukkiger, komt uut oezelf, IE mot ‘t doen. En ie bûnt gek als ie ‘t niet doet, want wat is er nu heerlijker dan oe volstrekt thuus te vûûlen in oezelf, deur als ‘n gelukkig mens deur ‘t leaven te goan….. Het HOE..is ’n heel ander verhaal…en doar kan ik oe niet met helpen..


    Ik hoop dat oe disse éérste woorden van ’t nieuwe joar oe inspireert um bi-j oezelf te rade te goan, hoe ie erveur stoat en hoe ie van 2019 ook werkelijk ‘n n gelukkiger joar kunt maken. Ik hoop dat ie ’t DOET….Oe best doen..
    Doen! Dat wens ik oe van harte veur ’t ankommende Joar.


    GoedGoan & AMEN
    Drs Boer Kloete