Collumn September 2018 : ’'Gras is groen.!!"..

 

  • Gras is GROEN..
    ’t Is alweer September, oftwel ZOEPtember,  haha, want zoepen mot, anders goa ie dood, de tiet vliegt veurbi-j, harder dan de wind die oe um de oren waait.
    September ook wel de herfstmoand of fruitmoand genoemd, maar herfst lik ’t nog lange niet, de zon zit nog gloepens hard te branden op ons tere witte huidje.
     Gloepens… September…de moand van de sterrenbeelden maagd en weegschaal. September ..de moand van Prinsjesdag, dus weer völle loze beloftes van’t kabinet en van de welbekende weerspreuk; als in september de donder knalt….met kerstmis de sneeuw in hopen valt. Zo, na zo völle info krieg ik dorst en ie vast ook..proost..!!
    Het gras van de buren is altiet groener…. ‘n bekende uutspraak, en inderdaad, ‘t liekt allemaal vaak völle mooier bi-j anderen. Dat kump omdat niemand zi-jn vuile was buuten hangt. Als ie alles zôl geloven wat er op Facebook voorbi-j komt, zol ie denken dat ‘t leaven van feestjes en vakanties an melkander hangt.

    Als ie oezelf vergeli-jkt met mensen die ‘t minder goed hebt, kan dat oe eigen problemen relativeren en oe eigen situatie draaglijker maken, maar in de praktijk bliekt dat de meeste mensen hun situatie vergeliekt met die van mensen die het better liekt te hebben en dat is heel onwenselijk.


    Vergelieken maakt niet gelukkig, vergelieken zörgt veur stress en vergelieken leidt tot nix. Stel dat ie eindelijk bereikt wat ie wilt, namelijk dat ie, net als oe vrinden, ook in een vri-jstaand huus woont, dan geniet ie doar een tietje van, maar als ie die neiging tot vergelieken niet afzweert, dan duurt het ‘t niet lang of ie goat oe woonsituatie vergelieken met een kennis met ‘n nog mooier huus, in ‘n bettere buurte en ie bûnt opnieuw ontevreden….
    Er komt nooit ‘n ende aan. Er is altiet wel iemand met een duurdere oto, een knappere kearl of wief, een better salaris, een strakker figuur, ’n grotere tattoo, ‘n mooiere vakantie, meer succes, een grotere penis of wat het ook maar is, waar ie oezelf en oe situatie an spiegelt.


    Mensen meet zich vaak an wat de norm is in hun eigen umgeving. Niet onder willen doen veur oe buren of vrinden,  niet met kunnen doen met wat in oe eigen buurte normaal is, maakt mensen vaak ontevreden.


    VERGELIEKEN IS ‘N ANDERE MANIER DAN PIEKEREN UM OEZELF ONGELUKKIG TE MAKEN.
    De enige juuste conclusie is dat ie better kunt ophouden met vergelieken. Accepteer oezelf en oe eigens situatie, ‘t is zoals het is …!! Wieze woorden in disse ZOEPtember-moand..!!


    GoedGoan & AMEN