Collumn Oktober 2018 : ’'KUT-onderzoeken"..

 

  • KUT-onderzoeken..


    Ik hep ‘t zo langzaaman wel gehad met bepaalde KUT-onderzoeken die mekander tegenspreakt. En dat bûnt  ‘r nogal wat. Oaver allerlei onderwerpen,zoals politiek Den Haag, incest in de kerk, MH-17, electrische bolderkoare… maar veural oaver ’t vretten en zoepen wat wûlle doet. Logisch. Ie goat iets onderzoeken en dan wil ie natuurlijk niet dat de uutkomst hetzelfde is als die van ‘n ander onderzoek, want dan kan oe onderzoek meteen de afvalbak in.


    Is er ook wel eens een onderzoek gedaan noar het aantal joaren dat ie eerder dood goat uit pure chagrijn omdat ie nooit eens lekker hebt kunnen genieten van het leaven? Als ik na een dagje hard martelen bi-j de baas  op een terras in de zon een lekker biertje drink, geniet ik. Zonder dat biertje geniet ik ook wel, maar net iets minder. Noa twee glaaskes geniet ik nog ietsie meer en noa ’n half kratje is’t  een klasse-dag. Daar bli-jft ‘t wel bi-j, want ik mot ook nog de volgend dag weer noar ’t werk.
    Ik drink niet iedere dag een biertje bi-j het eten. Soms zûndags,..soms op zoaterdag…af en toe op moandag, dinsdag en woensdags, bi-jna nooit dus.... Doar kun ie dan ook echt van genieten. En genieten is belangrijker dan ie denkt.


    De maatschappij is nogal noar de kloot’n ‘t letste decennia. Steeds minder mensen mot steeds meer werk verzetten. Doelstellingen mot worden gehaald en er mot steeds meer  worden verantwoord. Dat letste zorgt er dan weer veur dat veel mensen in de knoei komt met hun tiet en met hunzelf..de druk word te groot op hun... Ik zol wel eens ‘n onderzoek willen zien dat noagaat hoevölle joar de mensen dat scheelt op hun leaven.
    Deur de maatschappij word dus steeds meer eisen an de mensen gesteld en dat is niet altiet goed veur de geestelijke gesteldheid.
    En het allerbelangrijkste is: geniet van het leaven als het enigszins kan. En bi-j dat genieten past beslist een gleaske bier op zi-jn tiet.
    Ik hep altiet geleerd dat alles waar het woordje ‘te’ voor steet niet goed is…behalve “te”vreden. Te völle bier is dus zekersweten niet goed, maar te weinig dan natuurlijk ook weer niet.


    Ik hep  ‘t dan ook helemoal gehad met die onderzoeken noar vreten en drinken. Toen ik het las had ik ineens zin om me eens lekker klem te zuipen, maar mijn gezonde verstand zei dat het beter was om dat niet te doen, want dan heb ie de volgende dag altiet een klote-gevûûl.


    GoedGoan & AMEN