Collumn Januari 2018 : Gelukkig’N Nieuw Joar ??!!...

 

  • Gelukkig’N Nieuw Joar ??!!

    “T Is endelijk 2018, zo snel mogelijk wil ‘k ’t joar 2017 en dan vooral de moand December achter me loaten. Wat een onregelmatigheid, wat een ellende en wat een vriendelijkheid van de mensen um mie hen die d’r gin ene kloot’n van meenden.

    Al die lieve en goedbedoelde wensen veur ‘t nieuwe joar. Ik wet mar al te goed dat mi-jn vrinden het van “harte” menen. En ook degenen die ik via de sociale media ken hebt waarschijnlijk de beste bedoelingen. Maar toch, ik kan ‘t denken niet loaten. “Gelukkig nieuwjaar”, ik kri-jg ‘t nauwelijks uut mi-jn strot, . Gelukkige joaren bestoat helemoal niet.. Kiek’s um oe hen en in de rest van disse aardkloot..!!

    Gelukkige mensen bestoat wel. En ook niet-gelukkige. Daar geet ‘t dus om. We zegt “gelukkig nieuwjoar “ maar bedoelt: ik hoop dat ie gelukkig bûnt of wordt. We sprekt onze goede wensen uut mar loat ‘t onmiddellijk weer los en goat oaver tot de orde van de dag. Terecht ook, wat zouden we nog meer kunnen doen? De ander mot het immers allemoal zelf veur melkander zien te kri-jgen. En zeker weten dat er ook stront op zi-jn of haar pad kump. Zoals bi-j iedereen, ook bi-j oe.

    Dat is het lot van mensen, niemand wurd vanzelf gelukkig. Het is altiet ‘n strijd, ie mot deur bergen stront, ie mot lijden, , gefrustreerd raken, ergeren, moedeloos deurvechten, ! weer oaverende krabbelen en dan de beide benen d’r weer onder en met volle zin d’ n nieuwe dag tegemoet goan.

    ’T Is tiet veur een nieuw begin, ’n nieuwen start en ’n nieuwen poging um mien en oe leaven nog meer zin te geven dan dat ’t nu al hef. Um in onze plattelandsgemeente d’r met z’n allen wat van te maken. Um de negatieve spiraal te deurbrekk’n en ondanks alle kutzooi in ow leaven en in disse maatschappij iedereen een poeppie te loaten roek’n….ofnietdan !!

    Binnenkort gelukkig weer Boer zkt Vrouw op t.v…’n fantastisch wereldkampioenschap pieltjes gooien net weer achter de rugge en de winterspelen bûnt in aankomst…de voetbaltransfermarkt is open, Dick Advocaat coach van Sparta ! Bennie Jolink kump met nieuwe muziek en de éérste storm van ’t nieuwe joar is een feit !

    De letste tiet is er zoveel regen gevallen dat mien vissen in de vi-jver an ’t verzoepen bûnt…eindig ik dan disse collumn wéér negatief.. JA !!

    GoedGoan & Amen