Collumn Augustus 2018 : ’'Dol op dieren.!!"..

 

  • Natuurlijk bûn ik, Boer Kloete, dol op dieren, veural als er ’n groot stuk van op mi-jn bord ligt. Zeker in de vorm van een mega-schnitzel met völle saus..wel gebakken !! niet gefrituurd. Tegenwoordig durf ik ‘t echter hoast niet meer te bestellen. De saus besteet tegenwoordig uut ’n kwakkie uut een zakkie. Dat mot ik mi-jn smaakpapillen echt niet an doen.
    Seks met dieren is tegenwoordig ook verboden, dus te völle van dieren hôlden mag ook weer niet, want doar krieg ie proat van…

    Wûlle  zit in Nederland met ‘n Partij veur de dieren. Er word echter völle meer mensen op gruwelijke wi-jze gedood dan dieren. Woar bli-jft de Partij veur de mensen?


    Deur onze slechte nieuwsveurziening, die meer andacht hef veur onnozele spelletjes,zoals Lingo en Rad van Fortuin,, wet hier bi-jna niemand dat er völle mensen zich graag onverdoofd wilt loaten slachten, als dan hun gezin, maar nooit meer gebrek an de noodzakelijke levensbehoeften zôl hebben. Het is echter ver weg.
    Aids, hier inmiddels ‘n chronische ziekte, woar goed met te leaven valt als ie maar oe dagelijkse hoeveelheid medicijnen slikt, alweer een melkkoetje veur dokters en de tabletten-industrie, vergt elders in disse aardkloete miljoenen slachtoffers.
    Het grootste gedeelte van de wereld lijdt honger en wûlle maar zeuren oaver de diertjes. ‘T duurt niet lang meer of ie kri-jgt gevangenisstraf als ie een vlieg of kutmug doodsloat.


    Waarom word wilde zwijnen, die onbenullig völle schade anricht, niet gewoon afgeschoten deur een stelletje bejoarde jagers?
    Ganzen, die op Schiphol leavensgevoarlijke situaties veroorzaakt, word vergast!
    Dat geet moeilijk deur mi-jn strot.
    Onnodig dierenleed wil ik ook niet, maar ik word misselijk van dat flauwe genöhl oaver de dieren.
    Van mi-jn konijn hield ik zoals maar weinig mensen van hun huisdier houden, maar huulend had ik ‘t mooie beestje opgeofferd als ik er mi-jn opa destijds met had kunnen redden. Zoiets kan echter niet natuurlijk…
    Bepaalde  dieren bûnt heilig, zoals in India de koeien.
    De mensen betaalt vreselijk völle belasting veur een hond en raapt dan  ook nog de stront van hun huusdier op.  Katten verpest de tuin van menige tuinier en speelzandbakken  en moogt oaveral neerdrieten. Als er één niet meer uut een boom durft te klimmen, wordt de dure brandweer ingeschakeld.
    In wat veur land leaf ik eigenlijk, ons consumptie vlees wordt volgepompt met allerlei pröttel um maar zoveel mogelijk voedsel te kunnen oogsten. Doe toch gewoon, dan kunt wûlle smakelijk blieven etten zonder impotent te worden deur ‘t eten van ons stukje vlees.


    Als de Partij veur de dieren groot genog wordt zult zi-j dan ‘n varken of ‘n rat minister president loaten worden….of is ’t al zover…


    GoedGoan, ’n fijne vakantie en tut de volgende moand..AMEN