Collumn Maart 2017 : Respect...
 

  • RESPECT…
    ’T Is Maart  , ook wel de lentemoand..ookal kun ie doar nog verdomd weinig van metgekregen hebb’n..’t is nat..kold en winderig.. en toch bûnt de 1e sneeuwklokkie’s en blauwe druifkes al weer uut de grond gekrope’n…‘k was ’n betje’n laat disse keer, want had met mien stomme hersens niet in de gaten dat Februari maar 28 dagen hef..

    De Carnaval is weer achter onze rugge en misschien maar better ook, zo slim viert wûlle ’t in Salland misschien niet, maar d’r inhakk’n dût ’t zekers veur vélen. Onze Wet’ringburcht vierde ’t massaal en wûlle hept wederom laoten zien, woar ’n klein dorp groot in kan zijn !! Dat is geweest en wûlle kiekt vooruit, met onze neus de toekomst in en bovenal het veurjoar zo snel ,mogelijk tegemoet………

    Vrogger was alles better: respect was iets wat je moest verdienen, en politici waren nog beleefd tegen elkaar. Maar nu is alles mega.
    Verkiezingen bûnt in aantocht en ik, Boer Kloete, volg ’t op de voet. Elke dag mot er keuze’s gemaakt worden, maar wat is de beste keus. Veur de één kan dat heel wat anders wezen dan ’n ander. Er word deur alle partijen van alles beloofd , maar wie kump de afspraken na…wat is de beste keus…
    Alles dreaijt in mien kop..’k kan wel 100 onderwerpen bedenken die mien bezig hôld..mar 1 ding kump elken kéér weer boaven drieven…de verkiezingen.
    Dit joar liekt ze an de éne kant gin kloten veur te stellen, maar an de andere kant bûnt ze belanrijker dan ooit. Kump dit deur alles wat er in disse wereld gebeurt. In Amerika met Trump, de nexit, of de problemen in de veeholderij of kump  ’t omdat ik older word, niet persé wiezer. Mien meer hecht an de kleine dingen um mien hen..wurd ik ’n emotionele old seniel type die in de midlife crisis is terecht gekomm’n of bûn ik juust in de bloei van mien leaven die’t van de daken wil schreeuwen dat ze d’r in politiek Den Haag gin kloten van terechte maakt…
    Zo ook in onzen eigen Parochie..onze school word heftig oaver gediscusseerd. Geet onzen school binnenkort dicht….Veur een kleine gemeenschap, zoals de Boerhaar is, is het dichtgoan van de school een doodsteek…hogerhand hef gin benul. Ik hep’t idee dat de beslissing al gemaakt is..en ookal word beweerd deur besturen en burgervader dat ’t belang van ’t kind bovenan steet..dat ik geleuf dat de portemonnee nog altiet wint van alle andere beweegredenen. D’r oe tégen verzetten met de héle gemeenschap is misschien dan de énigste optie..problemen verbroedert ..dus ‘t zal mij benieuwen…Ik hôl ’t disse keer van ’n afstand in de gaten en zal oe  op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

    Veur wat de anstoande verkiezingen betreft; goa wel stemmen !! Al denk ie niet in oe eigen belang doe ’t dan in ’t belang van oe noasten.. Maak ’n weloverwogen beslissing….en goa postief oe toekomst tegemoet !

    GoedGoan & AMEN