Collumn Juni 2017 :Leer van gister, dreum van morgen, maar leaf vandage..

 

  • Leer van gister, dreum van morgen, maar leaf vandage..
    Wanneer bûn i-j te old om noar een tentfeest of kroeg te goan? Dat vroeg ik mi-j de laatste tiet steeds meer af. Ik, Boer Kloete bûn toch ookal de veettig gepasseerd... Veur jumpende tieners stokold en veur de scootmobielri-jders een groen blaadjen. Leaftiet is relatief dus. Sinds mien 16e ging ik regelmatig op bezoek in tentfeest en kroeg en kan dus wel zeggen dat ik ervaring heb doar in . De helft van mien leaven breng ik dus deur met kroegen en feesttenten.  Ik kan wel zeggen dat mien leeftijd nu de gemiddelde leeftijd op feestjes ontstijgt. Helaas begint zich doar mien omgeving ook van bewust te worden. Is mien holdbaarheidsdatum dan ook bi-jna vestrekken?

    Het begon eigenlijk eenpaar  joar gelee, toen kwam d’r een jong grietjen met een breezertjen en een peuk in de hand en met een dikken laag plamuur op de kop in de kroeg noar mien toe met de vraag; Meneer, weet U waar de toliletten zijn’. Meneer… Meneer… ik zit in dezelfde kroeg te zoepen ja!! Ik bûn ook wel’s slecht van de drank… Ik bûn ow va niet !! Op stroat wurd i-j half verrot gescholden als je een groepje hangjongeren passeert maar op een feestje goat ze opeens ..”meneer”tegen o an te lopen sprekken. Die jeugd van tegenwoordig….
    Pas gelee liep ik op een tentfeest te zoepen, komt er ineens zo;n puber met van die donshoartjes op de boavenlippe naar me toe en zegt, hey ouwe, woar mot je muntjes kopen. Ik kiek dat jochie an en denk;  i-j mot nog ff zo deurgoan en dan word i-j niet zo old als ikke… klootzak!!.


    Steeds vaker loop ik tegen zulke dingen an. Bûn ik dan gewoonweg te old um nog uut te goan? Heb ik die maximum leaftiet dan al bereikt? Veur de plaatselijke biljartclup veul ik mie nog te old. Ik goa met de tiet met, hep mobiele telefoon, een navigatie in de oto en stoa op Facebook, volgens mij kan ik dus de kommende joaren nog wel met. Dus de volgende keer goa ik gewoon weer vot noar kroeg of tentfeest, net zolang tot de bott’n niet meer wilt of afbrekt. En iedereen kan mi-j met  ‘je’  of   ‘jij’ ansprekken en gin;  Meneer... !!  Ik zeg toch ook niet tegen elken snotneus die d’r rondlup,;  hey snotneus, ’t is al lang donker buut’n, mot je niet noar huus ranja drinken en huuswerk maken. Niemand is ooit te old um bepaalde dingen te doen, zolang i-j ow d’r maar goed bi-j voelt. Goedgoan en AMEN

    Leer van gister, dreum van morgen, maar leaf vandage..