Collumn Juli 2017 : Mijn Kroeg.....

 

  • Mi-jn Kroeg..
    Doar zat ik dan. In de kroeg. Niet zomaar ‘n kroeg. Nee, DE kroeg!
    Al is ‘t natuurlijk de meest onnozelste onzin der onzin, want gin enkele kroeg is DE kroeg. DE kroeg zit enkel in oe hoofd. Oe zotte, gekke, rare, verwarde, chaotische, krankzinnige en wild antrekkelijke hoofdje. Ie hebt zo’n mooi eierkoppie dat ik oe Calimero wil noemen en oe elke dag op mi-jn brood wil hebben. DE kroeg is namelijk ‘n kroeg zonder vervelende mensen. Mensen die niet oaver oe gezicht hen braakt met braaksel of vage woorden. Mensen die niet hun levensverhaal op oe schoot werpt. Mensen die ie niet te overduidelijk in hun warme bed wilt hebben.. Mensen die oe ‘n drankje wilt anbieden zonder bijbedoelingen. Mensen die begriept dat bier simpelweg lekker kan weazen. Kortom, mensen die oe niet in de weg loopt en niet teveel ademt  in oe buurt.


    DE kroeg is een plek woar ie mensen kunt kwetsen zonder oe schuldig te voelen. Woar ie mag boeren en bulken zonder dat ‘n mens oe raar ankiekt. Woar ie scheten mag loaten zonder dat mensen doet alsof mensen dat nooit doet. Waar ie mensen kunt knuffelen zonder hen te verstikk’n. Waar ie mag schreeuwen zonder reden en zonder verdacht te worden van ook maar énige krankzinnigheid. Woar ie mag “zingen”, ook wanneer de muren erdoor inscheurt. Woar ie mag roken zonder dat iemand overdreven zijn riooladem in oe gezicht hoest.


    DE kroeg is een geschenk van oezelf, omdat hij in oe hoofd zit. Een parel tussen de bergen koeienshit. Een onschuldig herderinnetje tussen de oververhitte pedofielen. Een pasgeboren baby tussen de gefrustreerde kannibalen. Een kers tussen de billen van ‘n vrouw in haar menstruatie zee. Een oogappel in de wild opspelende darmen van een stervende koekoeksklok. DE kroeg is gewoon ‘n kersvers uutwerpsel van oe onweerstaanbare en soms ietwat over enthousiaste fantasie. Het is niet zomaar DE kroeg. Het is MI-JN kroeg. Schijten is natuurlijk toegestaan. Op voorwaarde dat ‘t op zi-jn minst mi-jn uutwerpsel uut mi-jn eigens hoofd kan overtreffen.

    Proost !!


    GoedGoan & Amen