Collumn Augustus 2017 : Als ik doodgoa.....

 

  • Als ik doodgoa.. 

    Beste kearls &  alle fijne lieve dearns,  ’t  is alweer  Augustus,   ook wel de  oogstmoand  en ‘t  is de achtste moand van het joar in de gregoriaanse kalender, en heeft 31 dagen. Fantastisch !! 

     
    En zo…beste lezers , bûnt wûlle weer angekommen an  Augustus. Weet niet of ’t an mezelf ligt, mar wat geet de tiet toch merakels snel & rap . Elke dag ’n betjen korter bi-j de dood, zeg ma…want 

    Dood goat wulle allemaal. Doar wilt wûlle liever niet an denken. Om de dooie dood niet. Toch is’t best interessant stil te stoan bi-j oe eigen dood. Niet perse hoe ie hengoat, dat heb ie niet in de hand. Tenzij ie de hand an oezelf sloat…dan weer wel, moar doar goat wie ff niet van uut. 

    Uutvaartverzekeringen jaagt mie de stuipen op het lief: als ‘k niet snel moandelijks een bedrag naar hen oavermaak, ben ik straks verantwoordelijk veur financieel noar de kloot’n goan van mi-jn familie. Een uutvaartje kost tegenwoordig nogal wat. En dat terwijl ze wat mi-j betreft mi-j tussen ‘n paar plankjes van de sloop mag leggen.  

    Als ik het echt voor het kiezen had, dan graag zoals in de film op t.vwegdri-jven op ‘n in de fik gestoken vlot. Een vlammenzee. Schitterend . Maar dat mag in ons kikkerlandje weer niet. Zou ook wel gek zijn, al die fikkende vlotten in de branding van d’n Iessel . Ik zie wel geliek een mogelijkheid om de Eldorado-bar nieuw leaven in te blazen: ‘n uutvaartcentrumBiem!! Leest u mee gemeente Olst-Wieje? 

    Angezien ik erveur kies om mi-jn zuurverdiende geld op te maken an zaken woar ik nu niets an heb, zadel ik daarmee geli-jk mi-jn familie op met alle kosten rondom mi-jn hengoan. Dat ze na mi-jn overlijden nog mot zuren oaver welk liedje er gedreaijd mot worden en welke soort cake er wordt gegettenOaver dat laatste kan ik kort zijn: met ’n toefje slagroom en ’n kladde aardbeien.. Maar de muziek tja, doar zol nog wel wat onenigheid oaver plaats kunnen vinden. Ik zie het al veur me dat mij-n noabestaanden mi-jn computer naloopt en doar de meest uuteenlopende nummers vindMi-jn smaak geet van Vader Abraham tut Volbeat & van de Jovinks tut Johnny Cash. 

    Dus hierbij vast mi-jn muzikale wensen. Wijzigingen veurbehouden uuteraard. Ik heb in ieder geval besloten dat Mieke Telkamp niet uut de boxen mag knapp’n. Met haar nummer  weet ze geliek ‘n grafstemming te creëren. En dat is nou net niet de bedoeling. Op mij-n uutvaart mag best een betje gerockt worden Uuteraard ’t nummer van de Jovink’s – Always on my mind Ozzy Osborne,– road to nowhere  ,Vader Abraham – zo ist leaven  , maar als ik alle nummer opschrief is’t best mogelijk dat de uutvaart een uurtje of 12 duurt en dat zal wel niet de bedoeling weazenEn hoe ziet het er bi-j oe uutIs d’r dan op ’t ende van disse treurigheid dan ook nog wat positief’s …Zekers..tis vakantietiet…dus geniet d’r van…drink d’r ’n paar extra op ’t leaven  en ik wens oe ’n merakelse vakantie… 

    GoedGoan & AMEN