Collumn Januari 2016 : Ik geloof...
 

  • Ik geloof… 

    In de 1ste dagen van het nieuwe joar duikt de ene dwaas na d’n  ander op in de media, om ons belangrijke veurspellingen te doen oaver wat ons steet te wachten in 2016. De één noemt zich paragnost, de ander astroloog.Disse randdebielen goat ons ook dit joar veur om als eersten te vertellen wat het nieuwe joar ons brengt.  

    De helderziende uutspraak dat kindermisbruukFC Twente en Bonnie st Claire dit joar (ook) in de belangstelling stoat, is gin veurspelling maar een kwestie van logisch leren noadenkenDe Paus geet ons wederom bedanken voor ‘die blumen’ met Poasen. 

    Ik bûn gin astroloog, medium of woarzegger. Ik geleuf niet in stumperds die kaarten lezen, pendels en astrologische berekeningen gebruukt  om dingen te veurspellenHet zijn immers feiten. Het is veurspelbaar slap gelul als u het mij vraagt, ook al is er meer tussen hemel en aarde. 

    Ik geloof….we worden zwoar in de zeik genommen 

    Woarom veurspelt de beroepsleugenaars niet wanneer er wereldvrede kump Wanneer de Graafschap eens wint of wanneer het bier in de aanbieding kumpDat zou pas veurspellen  wezen. 
    Het steet niet in de sterren geschreven, maar neem van mij aan, dat Rutten ook in 201aanéén stuk blijft deurlieg’nIk kri-jg gin beelden of signalen deur, maar ik vertrouw op mi-jn gezond boerenverstand . Logisch, kritisch en nuchter” ( haha denken brengt ons verder dan het gelul van beroepsoplichters, die dagelijks kranten en televisieprogramma’s vullen met horoscopen en slap geouwehoer. Het nieuwe joar is nog gin week old en de éérste doden, bedreigingen en massa-ontslagen bûnt alweer an de orde. Op 1 januari omhelst wûlle elkandemet lieve woordjes en de mooiste wensen. ‘N dag later sloat wûlle  mekander de hersens in. 

    Wij mensen leert het helaas nooit, maar misschien is dat hetgeen wat de mens zo bi-jzonder maakt. Soms bekruipt mi-j het gevoel, dat wi-j niet van apen maar van ezels afstammen. Wij stoot ons vaak meer dan twee keer aan diezelfde steen. Beroepsleugenaars als Obama en Rutten blijven ook in 2016 de dienst uitmaken in de wereld. Wi-j goat gewoon op de olde voet verdan alsof er niets is gebeurd in 2015 en doarveurWûlle bli-jft mar hopen zonder te veranderen…… 

    Maar goed, wie bûn ik om ‘uutzondering op de regel te maken? Ik hef mi-jn glas, op het nieuwe jaar en proost nog even na. Ik wens u allen een buut’ngewoon merakels nieuw joar toe… 

    Geeft ’t deur….. GoedGoan & AMEN 

    MAGISTER  DIXET !!