Collumn Februari 2016 : Carnaval...Haat of liefde...
 

  • Carnaval…..Haat of Liefde…


    ’t Is Februari,  normaal gesproken mot oe de ijspegels an de neuse hangen, mot i-j last hebben van sneeuwball’n en wintertenen en bûnt de rayonmeesters al an’t kieken of de 11-steden tocht gereden kan worden, maar niets is minder woar. ’t Is Lente in Februari, de vogels fluit hun slechtste lied, de egels mist hun wintersloap en verget alle  stekels op te zetten  en eekhoorns kiekt  wie de grootste eikel hef/is….


    Veel mensen ,waartoe ikzelf ook ’n betjen behoor, zult ‘n lichten spanning in hun onderbroek voelen. Carnaval steet namelijk veur de deur. In de dorpen en steden worden de dozen met naar bier stinkende carnavalskleding weer van zolder getrokken, de nieuwe en oude carnavalskrakers (hitsss) klinkt op de radio en een vuige combinatie van bier, sigaretten, slechte muziek en vieze zwetende vrouwen lijkt opeens de hemel op aarde. Het carnaval roept bij iedereen andere gevoelens op. Vaak van de haat - liefdesoort.


    Als ie het over carnaval hebt, heb je het over overdaad aan polonaise, spijt en vrolijkheid, liefde en muziek….en drank….
    Elk joar is carnaval ‘n verrassing. Met nieuwe muziek, verschillende kroegen en prille vriendschap. Altijd rijst de vraag of ie de overkant van de nacht en de stroat  haalt en hoeveel dagen ie dat volhoudt . In sommige dorpen is het niet meer vreemd om er een week veur uut te trekken.  Carnaval betekent namelijk dat alles stil ligt. Dat niemand een vinger uitsteekt zonder an te geven hoeveel bier hij of zij wil bestellen. Het is een mooi feest, maar het is goed dat het maar eens per jaar gevierd wordt…….

    GoedGoan & Alaaf