Collumn Augustus 2016 : 'Iederene hef een reden…
 

  • Iederene hef een reden…

    Juli ligt weer achter ons, de moand van ons joarlijkse volksfeest met veel activitieten. De karmse binnen in het centrum van onze Willibrordus-Gemeenschap. Ondanks de vele argwanende gedachten oaver d’n nieuwen opzet toch machtig mooi verlopen, mooi betjen volk en best betjen bier gezopen. Nu bûnt de meesten op vakantie en ligt met hun luie reet an  of in ’t water, met de sleurhutte noar ’t buut’nland of  wat bier zoepen  in ’t tuinhuuske en wachten tutdat ze weer noar hun klotenbaas kunt oaver een paar week. …Joepie vakantie !!
    Augustus is de moand van ons joarlijkse uitje met onzen Sparta-Met vereniging. Dit joar  loat wûlle ons wederom dropp’n, ergens in den lande, dus kiekt UUT,  zodat wij daar een gezellige avond hebt en de volgende ochtend weer als ’n stelletje mongolen noar ons kerkdorpjen  hen bromt met ons nobele voertuig. Wûlle hebt een mooien route weer uutgestippelt en ik, Boer Kloete, hôl oe allen op de hoogte van dit joarlijkse uitje. Hôl ’t uut de gaten !!

    En dan nu ; oaver noar de orde van onze klote-maatschappij …………..Een betje tegenslag is nooit verkeerd veur ’n  land, zegt men. Een oorlog is dan misschien  wat rigoureus. Met wie kunt wûlle  tegenwoordig nog een oorlogje beginnen en of winnen, maar met ’n betje’n goeie zin of tegenzin is d’r tegenwoordig gin donder meer an, gin krante of t.v kun ie lostrekken of andoen of d’r is weer één of andere anslag gepleegt, ’n bommetje’n  gelegt of ’n terrorist wéér in de rondte geschoten. Wat een stelletje malloten, mongolen of randdebielen loopt er toch rond. Woar is’t mis gegaan in hun jeugd…te lange met de stront luier rondgebanjert of te gauw van de titte gehaald, gepest in hun jeugd of gewoon alweer een blauwtje gelopen. Dat volk wurd dan vervelend en lastig en goat ze met een paar andere’n vervelende dingen bedenken..Dan knapt d’r wat boavenin die hersenpanne van hun en mot ze zonodig een ander lastig vallen met hun problemen… Iederéne hef een reden, maar wat ?? woar het op angeet in disse wereld ???  ik weet het niet en ik hep zo bij zo niet het antwoord op’n bettere wereld. Rustig blieven en oe de kop niet gek loaten maken. Lief zijn..veur ’n ander, maar veural veur oe zelf !!Geniet van oe vakantie en zoekt de problemen niet op, blief uut de buurte van verdachte omstandigheden en vooral personen , maar vooral Geniet van oe leaven op wat veur manier dan ook, de kleine dingen …’n kiste bier, de lach van oe kind of een natte tong van oe hondje’n, ’n goed boek of’n fijn stukkie BoerenRockmuziek…’n goed glas karnemelk of ’n fijn stukkie vlees op de bbq…ik zegt oe allen GoedGoan & AMEN.


    Credo quia absurdum…….