Collumn September 2015 : Doar zit muziek in….
 

  • Doar zit muziek in….


    Beste bekiekers van mien collumn,
    ’t Is alweer September, de tiet vliegt veurbi-j, harder dan de wind en de regen  die oe um de oren zuist. ’T Weer…hoge pieken en diepe dalen. . De molen van Bökkers afgebrand deur d’n blixem! …September ook wel fruitmoand genoemd. ..woarschijnlijk van al die klote fruitvliegjes die ie oaveral tegenkomt...maar niemand die ik gevroagd hep , kan dat bevestigen. . ook de fruitboer in ’t dorp niet.
     Zo, na zo völle info krieg ik dorst en ie vast ook..proost! Proosten heb ik ook gedoan met ’t Stoppelkipp’n feest in Roalte, samen met mien held & band , Normaal, was weer geweldig en zo’n 25.000 liefhebbers vonden dat vast ook…’t letste optreden van Normaal in Roalte en dat hept ze geweten ook….Oe ..wat’n volk !!! Genoten ??.... zekers…!! Fijn stukkie muziek…ook het voorprogramma…fijne rockmuziek, gin slap gelul…rechttoe…rechtan !!


    Als ik dat dan heur, dreum ik soms zelf van mien eigen band en weet ik precies hoe ’t mot en hoe’t zal ,motten  klinken. Vrogger maken ik mien eigens cd-hoesje, teksten schrieven doe’k heel mien leaven al..en ooit.. wie weet. Een andere held van mien is ook laat begonnen met het optreden en een eigens band, Johannes de Boom , van de Shavers. En dreumen bûnt echt niet altiet bedrog…Wie weet kan ik nog wat toevoegen an de muziek en bandjes van tegenwoordig, want d’r is ook ’n kladde bullshit te heuren op radio of festivals…


    Recent heb ik mij trouwens  meerdere malen afgevraagd woarom ik zo weinig feeling heb met de muziek die nu in de hitlijsten steet. Mi-jn conclusie is dat het older worden een kleine rol spölt, maar dat de grootste reden de hitlijst zelf is.

    De top 40 is hedendaags niet meer dan een oersaaie lijst. Het steet vol met inwisselbare deuntjes en snel te vergeten platen.  Muziek dut ’n bult bi-j mensen. Jong en old. Muziek maakt geluk los - en soms verdriet - in die kapotte verzopen  hersens van ons. Er is een stukje dat blijft functioneren, ook al is oe brein één gatenkaas geworden. En muziek is de sleutel. Mooi he? Muziek verbroedert, döt wat met emoties, janken en/of brullen vant lachen, alles kan en mag. In oe eigen schuurtje, huuskamer, concert of festival fijn luustrn noar muziek. Muziek ! Hard of zacht..
    Geniet van oe eigen muziek..woar ie van holt..ookal ist klassiek, pop, hip-hop blues of boeren rock muziek..loat oe niet beïnvloeden wat ander klootjesvolk er van zegt. Ie hept ook n mening toch ! Misschien tot ziens in den lande bie n optreden, concert of in de kroeg ondert genot van n drankje en n fijn stukkie muziek..

    GoedGoan & AMEN
    Credo quia absurdum…….