Collumn Mei 2015 : "Achter ow rug"
 


  • Achter ow rug… …

  • Beste  kearls en alle mooie  lieve dearns, Koningsdag is weer veurbi-j. Ondanks de slechte weersveurspellingen , is’t toch allemaal metgevallen en werd er een fijn pilsje gedronken op  menig terras, het meeste bi-j gebleven is dan toch die droeftoeter uut Roalte die de ge- hele geluidsinstallatie van de Dj noar de blixem hef geholpen …Hulde…10 punten!!

  • En dan is’t al weer Mei..bûnt er al weer plantjes kapotgevroren in mien tuin..deur die kloot’n nachtvorst en ist nog  steeds naar kold oaverdag. Maar ook dat kump weer goed…..of niet dan !!

  • Soms bûnt d’r in oe leaven momenten, dat i-j denkt;  Loat iedereen is ff normaal doen. Loat mi-j ’s ff met rust en bemoei ow met oe eigen leaven.  Mensen bûnt nieuwsgiering…niet um  echt te weten hoe ’t echt met oe …  of ’n situatie geet, niet um met oe met te leaven…maar um dit zo snel mogelijk met andere debielen te delen. Leedvermaak… Op die momenten denk ik; FUCK YOU !!
    Relatieproblemen, dronkenschap.. huuz’nhoge schulden,  zwoare ongelukken…ontslagen…ziekte’s hoe slimmer..hoe better … altiet achter ow rug um…dan…word er geklets

  • De massamoord op de joden…hoe toepasselijk in disse bevrijdingstiet  en / of de vrouwenbesnijdenis in bepaalde buut’nlandse culturen bûnt niet alleen de meest extreme, maar ook de meest aparte vormen van leedvermaak…
    Wûlle gebruukt ’t leed van anderen  in veul gevallen um onszelf better te vuul’n…..
    Leedvermaak  ziet, hoort en en leest wûlle  dagelijks in en op krant, tv, radio en groepsapp. Het is opvallend hoevûlle slecht nieuws oaver ons wordt uutgekotst deur de media !! En hoevûlle negativiteit….Disse berichten wûrd ’t meeste geleazen en bekeken is onderzocht ….Woarbij de vraag rijst: bûnt wûlle  nu zo slecht van aard en kiekt wûlle   toch altiet  stiekem liefst even noar het ongeluk wat zojuist an de oaverkant van de weg is gebeurd, terwijl we weten doar slechts ellende an treft ….Ja ..is doarop ’t antwoord…niet meer en niet minder..

  • Dat zit in de mens en dat krie’j d’r niet uut …!!!

    Wieze woorden in disse broessmoand… wees lief veur mekander ..Goedgoan & Amen

    Credo quia absurdum