Collums Boer Kloete - 2014 September - "Oe zoektocht naar OE ultieme geluk”
     

.Beste volgers.


’t Is alweer September, de tiet vliegt veurbi-j, harder dan de wind die oe um de oren waait. September ook wel de herfstmoand of fruitmoand genoemd. In’t latijn septembris…en in’t herbreeuws; tisjrie. Gloepens… September…de maand van de sterrenbeelden maagd en weegschaal. September ..de maand van Prinsjesdag en van de welbekende weerspreuk; als in september de donder knalt….met kerstmis de sneeuw in hopen valt. Zo, na zo völle info krieg ik dorst en ie vast ook..proost! Proosten heb ik ook gedoan met ’t Stoppelkipp’n feest in Roalte, samen met mien held, Bennie Jolink en nog zo’n 10.000 liefhebbers. Nogvölle meer proosten heb ik gedaan met ’t uitje met de ksmvb…onze eigen clup met sparta-met liefhebbers. Heerlijk!! ’T Sfeerverslag is hier op d’n site al te lezen…foto’s en videoverslag wordt als de brandweer toegevoegd.  September is ook vaak gebruukt veur muzieknummers, zoals Earth, Wind & Fire – september,  Neil Diamond – september morn of Green Day –wake me up when september ends. Ookal ken ik géén 1 van disse nummers…ie weet’t of ie weet’t niet….

Disse collumn is een hele zwoare collumn. Ik hep’m zelf vieftien keer terugge motten leazen um alles te begriepen…dus…succes …’t    geet oaver geluk en hoe ie het beste oe geluk kan beproeven. Volk die zegt dat ze altijd pech hebt  kiekt  noar de slechte kanten van het leaven, eigelijk hept  zij niet altijd pech, maar ze merkt ‘t  niet op wanneer ze geluk hept. Mensen die kiekt noar wat ze niet hept, zo noem ik dat. Maar als ie oe geluk wil beproeven, ZOEK dan noar geluk. En merk het kleinste ding dat metzit of oe loat lachen of alles wat oe  bli-j maakt op. Zo zul ie merken dat ie eigelijk wel geluk hept….tjeempie..wat een wieze woorden in disse moand…mot d’r hoast van ….
Onzekerheid ontsteet  deur kieken noar de dingen die ie niet hept, dat is tenminste mi-jn theorie. Ik, Boer Kloete,  zal het oe efkes  uitleggen;  Ik hoor mensen Weleens zeggen dat ze hoast gin vrinden hebt , ze bûnt  hier zo op gefocust dat ze niet meer opmerkt wie WEL hun vrinden bûnt , wie WEL om hen geeft. En dan is de vr0ag heel makkelijk, word ie gelukkig van vrinden die ie niet hebt? !?!
Nee… dus,…dus …kiek noar de vrinden  die ie wel hept! 

Ik..drs Boer Kloete heb zelf ondervonden dat geluk veur iedereen iets anders inhold.

“t ene mens hef ‘n  hogere 'drempelwaarde' van wanneer ie iets geluk noemt. Zelf word ik gelukkig van iets kleins als goede muziek, zoals Normaal , the Shavers of Dût ow Deugt. Maar veur  andere is dit weer niet zo…..
Eigelijk kump  dit hele zeik- verhaal er dus op neer, dat iedereen gelukkig wil zijn, maar bij iedereen geet dit op een andere mannier, bi-j de één kost het wat meer, de andere dût wat gekker. Maar loat iedereen in zijn of haar waarde, want iedereen verdient het om gelukkig te zijn, als ze hier maar de motivatie veur hept.  Dus bekritiseer de ander niet op de manier hoe die-gene zijn geluk zoekt. Al met al wens ik jullie allemaal succes op de zoektocht noar geluk….

GoedGoan En AMEN

Credo quia absurdum…….