Collums Boer Kloete - 2014 Januari - "Pijlen  in oe… Reet
     

Pijlen  in oe… Reet !


. Tweeduuzendenveertien. Dat is ’t nieuwe joar. ’n Nieuw joar,  ‘n  nieuw begin, ’n nieuwe start.  Bij deze wens ik oe allen dan ook ’n olderbastend gezond joar toe met heel völle vreugdevolle en liefdevolle momenten.
Ik ergerde mi-j  de laatste tiet suf an alle goeie voornemens van alle “ lieve” mensen um mi-j hen  en dat is dan ook direct mien besten voornemen , om gin goede voornemens te hebben. Fuck You !! met de goede voornemens en hôl de bek d’r oaver als i-j  ‘t toch niet kunt woarmaken.
Disse  moand  Januari, 31 dagen in disse Ijsmoand, louwmoand of wintermoand. De moand van Driekoningen. Prinswisseling bi-j de Wet’ringdempers en  de vele Nieuwjoarsborrel’s die oe de strot uutkomt.


2014 is het Jubileumjoar van’t KPJ Sportweekend Boerhaar, is ’t joar van onze dropping van de Spartametvereniging,  is t joar van het WK  voetbal in Brazilié. Zal mi-j benieuwen wat ze doar  van trechte maakt. Dit joar ook de alleréérsten Koningsdag van onzen Koning  Willempie. Volkert kan lös komm’n veur de moord op Pim Fortuyn, wanneer zal hij weer de fout ingoan, d’r bûnt nu al pools woar i-j op kunt wedden. Maar ook ’t joar van Drs Boer Kloete, de colllumns, wetenswaardigdheden en spitsige kiek op onzen kloten- maatschappij en ons Moooie Salland zal weer in jullie huuskamers geslingerd worden. Of i-j nu wilt  ofniet!!


Eigenlijk zouden er meer zûndagen in de week moeten zitten. Wakker worden zonder verplichtingen of zorgen. Met wat geluk een katertje van de vorige nacht, maar doar valt prima met te leaven. De hele dag in een roes bl-ijven zonder dat i-j  drugs of alcohol  nodig hebt. Alsof i-j  tijdelijk een roze wolk in oe  kop  hebt in plaats van dat i-j d ‘r spreekwoordelijk op zweeft. Nu ik het toch over roze wolken heb, wat is cupido eigenlijk voor ontiegelijke sadistische klootzak? Woarum blieft sommige mensen allenig en woarom leaft sommige mensen met ’t verkeerde kearl of wief.


Ie hebt het natuurlijk  nooit zelf in de hand. Liefde…, dat moge duidelijk wezen.  De vrouw die aan gin  enkele veurwaarde voldoet van oe  zogenaamde "waar-val-ie-op-lijstje" -of zelfs voldoet aan elke tegenhanger van die lijst- is juist degene waarvan ie  -tegen alle logica in- de kriebels in oe balg kriegt. Het begint met een lichte interesse, noa  de eerste seks kan dat uutlopen op totale verliefdheid en na joaren transformeert die verliefdheid -als alles goed zit- in een 'houden van'. Loat wûlle blij-ven geloven dat i-j die liefde of seks ook zult ontdekken en dat cupido ooit die pijl in oe reet zal steken. Ik, Boer Kloete, wens oe allen een liefdevol tweeduuzendenveertien toe…

GoedGoan & Amen.

In vino veritas