Collums Boer Kloete - 2014 Februari - "Kiek ‘s om oe hen…..
     

Goeiendag olderbastend  beste kearls en fijne wieve op mien site.
Allereerst hulde an Jan Manschot, drummer van Normaal, Bakkerij Manschot, Old Ni-js en Hanska-duo. Niet omdat ik drummer bun, maar omdat ik groots respect heb veur ’t dialect en dialectbands. Jan Manschot was joaren gelee  bi-j ons op de Bra in het kader van ’t zovöllle bestoan van onze kpj vereniging. Heb ‘m toen mogen rondleiden in ons clubhuus en natuurlijk bier gedronken met’m. Jan was oprecht geïnteresseerd in onze vereniging. Jan Manschot is  overleden an de gevolgen van een tumor. Brekken Jan Manschot Bedankt en Goedgoan.


’t Is Februari, normaal gesproken mot oe de ijspegels an de neuse hangen, mot i-j last hebben van sneeuwball’n en bûnt de rayonmeesters al an’t kieken of de 11-steden tocht gereden kan worden, maar niets is minder woar. ’t Is Lente in Februari, de vogels fluit hun slechtste lied, de egels mist hun wintersloap en verget alle  stekels op te zetten  en eekhoorns kiekt wie de grootste eikel hef/is..

’t is Februari !!Ook wel de sprokkelmoand of schrikkelmoand. De moand van   ’t sterrenbeeld Waterman & Vissen, van Valentijnsdag ( ugghhhrr) , van de Winterspelen en van de welbekende weerspreuk;  is Februari nat en koel, dan is Juli dikwijls heet en zwoel. Wie holt’t  uut de gaten en ’t genöhl oaver de moand  Februari zit d’r weer op.


Denk i-j dat ook wel’s ; ’t zit d’r weer op !! ’T Werk, de dag , de moand. En dan geliek de andere gedachte;  bun i-j d’r wat mee opgeschoten !!  Soms kun i-j volmondig , Ja,  antwoorden, maar soms kump d’r twiefel.  En mot i-j  d’r altiet wat mee opschieten!!  Ik, Drs  Boer Kloete, denkt van niet.


Wie leaft in ’n maatschappij van jagen en scoren. Woarin i-j niet om oe hen mag kieken, om  oe hen kieken is vertraging. Is om oe hen kieken erg? Mot wûlle in disse klotemaatschappij vol doelgroepen, richtingen, zekerheden altiet de hoofdweg nemen of mag ie ook ’s een zijweg nemen? Ik denk’t wel. Wees met mekare ook ’s flexibel en neem af en toe die zijweg vol onzekerheden. Hoofdwegen of zijwegen…. Kiek om oe hen. Verlies het doel niet uut’t oog, maar kiek wel om oe hen.


GoedGoan & Amen
Ab imo pectore