Collums Boer Kloete - 2013 November - " Slachtmoand ”
     

Beste volgers,


Want dat bûnt jullie inmiddels kan ik wel zeggen. Volgers,  zoals heel vrogger Jezus had met z’n apostelen. Zoals bi-j de Paus Benedictus,  die trouwens 10 miljoen volgers hef  op twitter. Zoals popgroep Normaal met z’n anhangers, høkers, of supporters zoals bi-j PEC Zwolle of the Eagles in Deventer of nog mooier de Superboeren bi-j de Graafschap. Idolen, zoals ik heb zoals Johnny Cash of Seasick Steve of dichter bi-j huus; Bennie Jolink.  Bi-j sommigen word ’t een obsessie, maar doar merk ik dan weer verdomd weinig van. Als ’t te gek word krieg i-j persoonsverheerlijking, i-j word dan aanbeden, ze goat dan deur de knieeën veur oe en kust oe beiden voeten. Grrr….


’T Is November…ook wel slachtmoand of bloedmoand of de Joodse naam.. kislev . De moand November is ook bekend van de hit van Guns’nRoses – November Rain. November is ook de Rockmoand van de Ziggo-dome dit joar. Prinsverkiezingen van verschillende Carnavalsverenigingen..  
October was een moand van uutersten, akelig mooi weer gehad, maar ook een klotestorm woar de gevolgen nog her en der van te zien bûnt. Heuibargen, kapschuren werden umver gebloazen en kastanjebomen zo dikke als trekkerbanden knapp’n of als luciferholtjes. Boer Kloete hef genoten van de Hallowiejetocht en zich verschrikkelijk geergerd an het gezeik oaver  de zwartepieten toestand. Wat een klootzakken en kutwieven die zich doar  in goat mengen.  Ik denk me het er eigens van en wil d’r ook weinig woorden an vuil maken, maar wat een dom genøhl, gedram en gezeik. Vrije meningsuiting… an’t gas…. Loat Goan. Nederlanders pesten en onze hele Nederlandse cultuur  d’rbi-j… Iedereen die d’r nu nog negatief oaver proat sloa ik op de bek. En dat is ’t laatste wat ik d’r oaver  wil zeggen.


Klootzakken en kutwijven, ze zijn als mieren op oe stoete op  een gloepens hete dag . I-j  kunt ze blieven negeren, maar weg goan…ho maar. I-j kunt ze doodsloan maar iedere keer, komt d’r nieuwen bi-j. Dus maak ’t beste d’r maar van en probeer ze uut de weg te goan, ookal bûnt d’r o zo völle van. Leef oe leaven, met diegen die oe noasten bûnt. De tiet die i-j hebt kan kort en onstuimig zijn, haal d’r uut wat d’r uut te halen valt en blief positief tegen oezelf, hoe moelijk dat ook soms kan weazen.

GoedGoan en Amen.

MAGISTER  DIXET