Collums Boer Kloete - 2012 Augustus - Schijt an oe !!
     
Schijt an oe!!
 
De gemiddelde mens loat 8 tut 25 scheten per dag. Dat stond in één of ander vakblad.  De gemiddelde vrouw zal dit nooit van zichzelf toegeven. Dat bûnt de mannen die zoiets doet, zullen ze zeggen. Mannnen zullen zoiets nooit ontkennen, misschien zelfs iets overdrijven. Dat is immers wat een man tot een echte man maakt, ofnietdan!!

De meeste wieven zult hoast deur de grond zakken, als ze eens iets loat ontsnapp'n. 'T ventiel van de kearl blif juust altiet standaard lös stoan, zonder dat hij zich ook maar ergens druk ommaakt.

Waorum doet vrouwleu er alles an um niks te loaten ontsnapp'n en kearls doet juist hun best um 'm zo hard mogelijk te loaten knapp'n. Is dit dan gewoon uut de oertijd hoe een kearl of deerne zich gedraagt?
 

'Tzelfde is met 't gedrag tegenoavermekander. Een deerne kan best tegen een andere deerne zeggen dat ze d'r leuk uutziet, maar een kearl zal dat nooit tegen een andere kearl zeggen. Woarum könt deerns dat wel tegen mekander zeggen en kearls niet. Vrouwen könt mekander wel een kus op de wang geven of een knuffel geven, maar kearls word dan direct uutgemaakt veur homo.

Misschien voldoet de kearls dan wel niet aan de richtlijnen van het man wezen; i-j mot onbenullig wezen, völle bier zoepen, elke week met een ander in bedde kroepen en een bult van oe af schijten. En als i-j dat niet doet bûn i-j een watjen en gin echte kearl!! 't gekke is dat dit net de dingen bûnt woar de vrouwleu zich zo an ergert. Weten mannen niet wat vrouwleu wilt of goat ze gwoon liever hun eigen gang. Juust, kearls wilt hun eigen gang goan en zo weinig mogelijk van vrouwleu antrekk'n. Deerns mot ons, kearls,  respecteren zoals wûlle bint. Als de vrouwleu dat doet, respecteert wûlle de vrouwleu ook op de manier die hun graag wilt.

Loat Goan en Amen.